Учні з Вінниччини виготовляють сухофрукти для оборонців

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: Суспільне Вінниця

Заготовки роблять в їдальні навчального закладу. Працівниця ліцею Марина Ткаченко вирізає з яблук серцевину.

Фото: Суспільне Вінниця

Після нарізки, яблука викладають на підніс сушарки. З двох відер яблук отримують 2 трилітрові банки сушні, розповіла працівниця Ірина Гордієць.

"Хто які любить, солодкі, кисло-солодкі, коли змішаються, тоді дуже смачно. Хоч частинку допомогти, хлопці там їдять, казали, що подобається їм", — сказав Ірина Гордієць.

Фото: Суспільне Вінниця

Окрім яблук, у фруктовому наборі родзинки, бананові чіпси, курага та грецькі горіхи. Частину приносять до ліцею діти й вчителі, частину купують, зазначила Людмила Рудик.

"Це такі сухпайки, коли можна взяти його з собою, покласти в сумку, досить ситні, ми стараємося забити пакетик повний, щоб на довше вистачило", — сказала Людмила.

Фото: Суспільне Вінниця

Формує фруктові набори й Анастасія Піцур. Суспільному розповідає, її батько пішов боронити країну з перших днів повномасштабного вторгнення. Рік тому загинув під Авдіївкою.

"Він сам пішов, його ніхто не забирав, адже не міг сидіти й дивитися як гинуть люди. Допомагати нашим військовим — це зараз наша основна праця, адже люди, які стоять на фронті, вони захищають нас, а ми допомагаємо", — розповіла Анастасія.

Ці фруктові набори ліцеїсти передадуть військовим у шпиталь на Миколаївщині.

Новини України