Півтори тисячі супів в день: як родина з Маріуполя почала власну справу “з нуля” у Славутичі

За інформацією: Суспільне Чернігів.

Марія Бубнова. ФОТО: Суспільне Чернігів

Для того, щоб у Славутичі їм усе почати з початку, вона написала не один грант у міжнародні організації.

"Головний наш донор – це USAID, проєкт ЕРА, "Економічна підтримка України", який нам поставив обладнання, що ми замовляли. Але ми ще додатково подавали на інші програми, українські, наприклад: "Власна справа", "Переробне підприємство", також отримували грант на додаткове обладнання", – говорить Марія Бубнова.

Як розповів співвласник фабрики їжі "Нова кухня" Андрій Ситник, Славутич для свого виробництва вони обрали не випадково:

"До нашого приміщення є особливі вимоги. І саме приміщення, яке нам потрібно, ми змогли знайти лише у Славутичі. А вимоги ці прості. Це, по-перше, стан приміщення, вимоги до його висоти, до його вентиляції і підключення електричних потужностей, які дозволяють потім стерилізувати продукти у автоклаві".

Андрій Ситник. ФОТО: Суспільне Чернігів

У Славутичі Бубнови вирішили почати випускати готові супи за власним рецептом.

"Ми вже по-новому підійшли до виробництва. Ми вибрали новий продукт, тому "Нова кухня". Зараз виготовляємо готові перші страви: не сухі, не заморожені – вони повністю готові, їх треба тільки розігріти і куштувати. Тому це харчове виробництво, але вже масштабніше, ніж було тоді. Нове місце, нова кухня, тепер виглядає по-новому", – розповідає Марія Бубнова.

Підприємство по виробництву супів у Славутичі. ФОТО: Суспільне Чернігів

Над рецептами родина працювала майже півтора року і вперше запустити фабрику вдалось 1 лютого 2024-го.

"Ми варили, пробували смак, колір, щоб це було ідеально за смаком. Домашня страва, але вже в реторт пакеті, доступна для зберігання тривалих термінів без холодильнику".

Процес виробництва готових супів на підприємстві. ФОТО: Суспільне Чернігів

Марія зізнається, що не дуже любить готувати кожного дня, тому й виникла ідея виробляти саме готові страви:

"В мене не вистачало часу взагалі постійно щось готувати. Особливо перші страви, тому що – це багато компонентів страви. Треба йти в магазин, брати ті овочі, готувати вдома. Це була проблема. Я не встигала пройти навчання, щось налагодити в бізнесі. Тому виникла ідея така, як допомога таким, як я, які не встигають працювати, готувати одночасно".

За одну зміну на фабриці виробляють півтори тисячі супів.

Новини України