“Кулінарний спадок”. Рецепт соління рижиків з Рівненського Полісся

За інформацією: Суспільне Рівне.

Жителька села Крупове з Рівненщини Віта Пришко розповіла про сімейний рецепт соління рижиків. Господиня пояснила, як підготувати, проварити та охолодити гриби перед засолюванням.

Жителька села Крупове Дубровицької громади Віта Пришко зазначила, що осінь у 2025 році була урожайною на гриби.

"Рижики або ж рижки, як казала моя бабуся, теж вродили. Їх можна смажити, маринувати, заморожувати в морозильній камері, — зазначила пані Віта. — Але наш сімейний рецепт — засолювання. Гриби своїх смакових властивостей не втрачають. Смак залишається ніжним, з легкою кислинкою, тому у народі їх називають ще "царськими" грибами".

Господиня Віта Пришко.

Новини України