«Вінниця, яку ви не бачили» – нова екскурсія про історію міста

Туристичний інформаційний центр підготував нову екскурсію

Змінити розмір

«Вінниця, яку ви не бачили» - нова екскурсія про історію міста

Як повідомляють на сторінці Visit Vinnytsia, під час екскурсії познайомлять з містом, яке залишилось у спогадах минулих поколінь і на старих фото, та розкажуть історії про Вінницю сторічної давнини.

«Багато фактів вас точно здивують», – переконують у Visit Vinnytsia.

Наприклад, що посеред вул. Соборної була зелена алея, яка називалась бульвар Оводова (на честь тодішнього міського голови Миколи Оводова, який зробив величезний внесок у розвиток міста на початку ХХ ст.). Довжина бульвару була всього 600 метрів, та й милувались нею городяни лише кілька десятків років. Вже у 1936 р. дерева зрізали, дорогу й тротуари розширили для збільшення пропускної спроможності вулиці, а колії для трамвайного сполучення виклали уже так, як ми бачимо їх сьогодні.

«Вінниця, яку ви не бачили» - нова екскурсія про історію міста

Про те, що наш залізничний вокзал докорінно змінював свій вигляд 4 рази, і це лише за півтора сторіччя від моменту створення. Причому руйнації внаслідок війни (йдеться про Другу світову) будівля зазнала лише раз, коли нацистські окупанти відходили з міста і підірвали вокзал при відступі.

«Вінниця, яку ви не бачили» - нова екскурсія про історію міста

А Тріумфальну арку, яка зустрічала вінничан і гостей міста на вул. Київській при в’їзді в місто, підірвали уже «совєти». Вони ж і будували цю помпезну арку у 1954 році до 300-річчя Переяславської ради, як знак об’єднання України з росією. Зважаючи на розв’язану сучасною путінською росією війну проти нашої держави у 2014-му – це й добре, що тій арці судилося простояти лише чверть сторіччя. Про мотив, чому ж її підірвали, розкажуть на екскурсії.

«Вінниця, яку ви не бачили» - нова екскурсія про історію міста

Екскурсія відбудеться 17 березня. Початок – о 12:00 від площі Тараса Шевченка. Вартість – 200 грн. Потрібна попередня реєстрація, форма – на сторінці.

Вінниця.info

Джерело

Новини України