Жителі Новоселівки, що біля Чернігова, отримали два модульні будинки від американських благодійників

За інформацією: Суспільне Чернігів.

Михайло Гунський. ФОТО: Суспільне Чернігів

Чоловік задоволений, що будинок облаштований сантехнікою, меблями та технікою.

Будинок Михайла Гунського. ФОТО: Суспільне Чернігів

"Шафа ще звичайно пуста, але ми його наповнимо. Бачите, як гарно зроблено. Не те що у нас радянські були — ногою та коліном доводилось закривати. Чи придбав би я це на пенсію. Звичайно, що ні. Бойлер он. Душова кабіна яка, ще треба навчитися користуватися нею. Пральна машина нормальна. Вода є".

Допомогу чоловік отримав від благодійного фонду "До України з любов’ю". Його представники відзняли відеоролик з Михайлом та розмістили його історію на своєму ресурсі. Михайло Гунський розповідає, тоді він не вірив, що вийде назбирати потрібну суму.

"Прийшли до мене вдвох, привітали, обняли. Я й сам не знаю, як це, тільки подав, а одразу повідомлення, що мені допомагають. Ну рівно місяць і дім стоїть, а робили його лише тиждень".

Такий же модульний будинок у Новоселівці отримала і Любов Грищенко.

Любов Грищенко. ФОТО: Суспільне Чернігів

"Будинок був у нас великий на три сім'ї. В мене особисто було 125 квадратів, але я розділила для сина. Він ще добудував. А жили ми добре. От 4 березня (2022 року, ред.) згорів будинок через дорогу, а у нас зранку 5 березня. Тут було дуже страшно, правду кажучи".

Через декілька днів Любов отримала поранення спини та руки, наслідки якого ще відчуває й досі. А згодом загинув її син, який мобілізувався до Збройних сил України. Дізнавшись цю історію, родина Брендона та Шарлін Нельсон профінансували модульний будинок для Любові.

Будинок Тетяни Рябоволової. ФОТО: Суспільне Чернігів

За словами директорки благодійного фонду Тетяни Рябоволової, загалом на Чернігівщині вони встановили вже понад 20 будинків українського виробництва. Вартість залежить від розмірів будинку та стартує від 23 тисяч доларів за однокімнатний будинок.

Тетяна Рябоволова. ФОТО: Суспільне Чернігів"Ми намагаємось надати людям гідне житло, щоб вони не в сарайчик поверталися. А в гідне житло, в якому буде приємно знаходитись. Будинок підключений до води, електрики. Опалення електричне. Американська наша команда пророблює величезну роботу. Ми постійно проводимо благодійні вечері. Ми даємо спонсорам можливість самим обирати, кому вони хочуть допомогти. Комусь ближче родина з дітками, а комусь одинока людина похилого віку",розповіла Тетяна Рябоволова.

Всього у Новоселівці записані понад 45 історій людей, які потребують нового житла. І за інформацією Тетяни Рябоволової, наразі третій будинок вже у дорозі.

Новини України