П’ять громад Чернігівщини отримали по новому шкільному автобусу від французької організації ACTED

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: Чернігівська ОВА

У Ріпкинську, Новгород-Сіверську, Олишівську, Березнянську та Батуринську громади Чернігівщини передали п'ять шкільних автобусів. Їх закупила Міжнародна неурядова організація ACTED за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Франції.

Про це повідомляє Чернігівська ОВА на своєму офіційному сайті.

"Ініціатива реалізована в межах Меморандумів про співпрацю між Чернігівською обласною військовою адміністрацією і територіальними громадами та організацією ACTED. Восени минулого року команда ACTED презентувала проєкт «Реконструкція, ремонт та оснащення шкіл для безпечного відновлення навчання на території Чернігівської області», що передбачає відновлення або ж підсилення закладів освіти для максимального забезпечення навчання офлайн. Придбання автобусів – частина запланованого", — йдеться у повідомленні.

Загалом для оновлення шкільного автопарку та розвантаження маршрутів необхідно придбати ще понад 40 автобусів. Всього їх в області 356.

Керівник проєкту "Реконструкція, ремонт та оснащення шкіл для безпечного відновлення навчання на території Чернігівської області" Максим Вяхірєв у коментарі Суспільному розповів, що закупили шкільні автобуси у Черкасах. Загальна їх вартість приблизно 400 тисяч євро.

"Автобуси, які купили — це частина того, що реалізовують у рамках проєкту. Ми допомагаємо понад 30 школам: утеплюємо, заміняємо вікна, ремонтуємо туалетні кімнати. Ми робимо 31 укриття в різних школах, в Ніжині будемо будувати нове. У шістьох школах робимо капітальний ремонт. Також у школи ми будемо постачати багато обладнання. Загальний бюджет проєкту близько 12 мільйонів гривень", — каже Максим Вяхірєв.

Нагадаємо, у 2024 році громади Чернігівщини вже вдруге отримують такий транспорт. 20 лютого на Красній площі у Чернігові ключі від п'ятьох автобусів передали представникам Семенівської, Городнянської, Сновської і Добрянської громад. Вартість одного такого автобуса – три мільйони гривень, це фінансування з Данії, розповів керівник проєктів благодійної організації "Фонд відбудови України" Олександр Шиндановін. За його словами, автобуси нові, їх виготовили у Чернігові на автозаводі.

Новини України