У Житомирі рятувальники навчали дітей, як діяти у різних надзвичайних ситуаціях

Навчання дітей правилам безпеки життєдіяльності – одне із завдань Служби порятунку.

З  цією метою сьогодні рятувальники завітали до вихованців пришкільного табору, що створений на базі ліцею № 10 в м. Житомир. Спільно із дітьми вони обговорили як безпечно поводити себе при виявленні невідомих та підозрілих предметів. За допомогою 3D макетів діти ознайомилися із зразками вибухонебезпечних предметів, приміряли бронежилет і каску піротехніків ДСНС, а також пошукали умовні боєприпаси справжнім міношукачем. Учасники табору мали можливість оглянути пожежно-рятувальну техніку та збити струменем води з підставки м’яч.

Позитивні емоції, отримані знання з безпеки життєдіяльності – це те до чого завжди прагнуть рятувальники і намагаються цьому всіляко сприяти та мотивувати підростаюче покоління. Навіть подарунки цього дня учасники заходу отримали корисні – посібники на тему пожежної безпеки від Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine.

Відео дня

Крім цього, сьогодні в Класі безпеки, що на базі пожежно-рятувального підрозділу, дошкільнята Житомирського садочка № 35 разом із фахівчинею ДСНС навчалися як влітку не потрапити у небезпеку. Аналогічні заходи пройшли сьогодні у Звягелі для учнів гімназії №6 та ліцею № 4.

ГУ ДСНС України у Житомирській області

Джерело

Новини України