У Чернігові на зупинках громадського транспорту не працюють близько 30 табло: хто їх ремонтуватиме та коли

За інформацією: Суспільне Чернігів.

Табло, що не працює. ФОТО: Суспільне Чернігів (архів)

У Чернігові на зупинках громадського транспорту із 134 інформаційних табло не працюють близько 30. Основна причина — це відсутність живлення та Інтернету. Ремонтувати табло має ТОВ "Дозор Україна", наразі в Чернігівському тролейбусному управлінні подали заяву на ремонт шести табло.

Про це Суспільному розповів начальник "ЧТУ" Руслан Ємець. Щодо інших табло, каже Ємець, наразі необхідно вирішити питання з електропостачанням та укласти договір з відповідними службами.

"Є кілька табло, де з квітня чи травня 2022 року, відсутні кабелі. А у КП «Міськсвітло» немає такої статті, щодо табло, бо не у них вони на балансі. На балансі табло у Чернігівського тролейбусного управління, але у нас немає допуску до мереж «Міськсвітла». Ми маємо підписати договір з ЖКГ, щодо підключення та фінансування, щоб «Міськсвітло» могло проводити роботу. Тому ми укладемо тристоронній договір, де будуть всі обов'язки між учасниками розподілені. І «Міськсвітло» буде підключати електроенергію, а ремонтувати буде «Дозор» за нашою заявкою", — каже Руслан Ємець.

Руслан Ємець. ФОТО: Суспільне Чернігів (архів)

Зі слів Руслана Ємця, наразі невідомо коли полагодять табло. Вартість ремонту може бути різною.

"На ремонт шістьох табло ми уже подали заявку, але «Дозор» ніяк до нас не доїде. Щодо «Міськсвітла», я думаю, приблизно 20 табло, після підписання договору, місяць-два і ми ці питання закриємо, і кількість непрацюючих табло значно зменшиться. Ми оплачуємо «Дозору» всі ремонти, тому що табло використовуємо не перший рік. У нас є рахунки і на чотири тисячі, є і на 19 тисяч".

Як повідомив Суспільному керівник ТОВ "Дозор Україна" Мирослав Горбишин, заявку на ремонт табло від Чернігівського тролейбусного управління отримали. Їх відремонтують до 5 квітня.

"Від Чернігівського тролейбусного управління є заявка на проведення ремонту табло. Їх ми опрацюємо до кінця тижня, до 5 квітня. Там потрібно провести діагностику і буде зрозуміло, яка там проблема. По інших табло там проблема з електрикою та Інтернетом", — сказав Мирослав Горбишин.

Новини України