На Чернігівщині попрощалися з трьома солдатами ЗСУ: Юрієм Васюрою, Миколою Гераськом та Сергієм Ругалем

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: Чернігівський обласний ТЦК та СП

На Чернігівщині 16 березня попрощалися з трьома солдатами Збройних сил України: Юрієм Васюрою, Миколою Гераськом та Сергієм Ругалем.

Про це у коментарі Суспільному повідомили в Чернігівському ТЦК та СП.

Солдат Юрій Васюра народився 9 липня 1974 року в селі Льговське у Криму. Закінчив місцеву школу, у 1998 році переїхав до Прилук на Чернігівщині. Працював на різних підприємствах міста.

У червні 2022 року долучився до лав ЗСУ та став на захист Батьківщини на посаді номера обслуги артилерійського розрахунку. Загинув 13 березня 2024 року у бою на Донецькому напрямку. Попрощалися з воїном та поховали його на місцевому кладовищі Прилук.

Солдат Микола Герасько народився 6 серпня 1993 року в селі Плиски Чернігівської області. Навчався в місцевій ЗОШ І-III ступенів. В умовах повномасштабної війни став на захист Батьківщини.

Микола Герасько. ФОТО: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Боронив Україну на Харківському напрямку, де і загинув 12 березня 2024 року під час виконання бойового завдання. Попрощалися з воїном та поховали його на кладовищі у рідному селі.

Солдат Сергій Ругаль народився 29 жовтня 1974 року у Ніжині на Чернігівщині. Закінчив місцеву середню школу №7. З 1994 по 1996 роки проходив строкову військову службу. Потім повернувся до рідного міста, працював на різних підприємствах.

Сергій Ругаль. ФОТО: Чернігівський обласний ТЦК та СП

До лав оборонців став ще у 2014 році, брав участь в АТО на Донеччині та Луганщині. Воював у складі окремих механізованих бригад на різних напрямках, в результаті чого отримав поранення та контузію. Не дивлячись на це у перший день повномасштабної війни повернувся до війська та став на захист рідного міста у складі стрілецького батальйону. Після звільнення Чернігівщини від окупантів боронив Україну на Сході на посаді гранатометника-командира розрахунку протитанкового комплексу "Штурм".

Отримані поранення далися в знаки й 11 березня 2024 року, коли Сергій перебував з побратимами на Харківському напрямку, його серце зупинилося назавжди. Провели в останній путь та поховали бійця 16 березня 2024 року у Ніжині.

Новини України