За інформацією: Суспільне Вінниця.
Жінка збирає гриби у вінницькому лісопарку. Суспільне Вінниця
Вперше у цьому році на збір грибів вийшла Світлана Цимбал.
"Опеньки дуже гарні, дуже смачні. Я проварюю два рази по 25 хвилин, а потім смажу вже з олійкою, маслом, цибулею, морквою і дуже смачно", — сказала жінка.
Жінка збирає гриби у вінницькому лісопарку. Суспільне Вінниця
Місцева жителька Людмила Суспільному розповіла, що живе поблизу лісу. Коли вийшла на пенсію, часу для збору грибів стало більше. Ті, в яких сумнівається, не бере.
"Спочатку читаю плакат, які їстівні гриби, які не їстівні. Потім зрізаю їх, обов’язково дивлюсь, щоб не були зіпсовані. Вдома ще раз передивляюся кожен грибочок. Один раз проварюю, потім обов’язково другий раз — трохи довше, додаю сіль, добре промиваю і тільки потім готую", — розповіла Людмила.
Гриби у вінницькому лісопарку. Суспільне Вінниця
Олександр Верігін каже, що знає лісопарк, як власну кишеню, а опеньки у лісах можна знайти двох видів — головне знати, де шукати.
"Їх багато є різновидів. Є з товстою ніжкою маленькі, є болотні, які змінюються. Зазвичай вони на старих пеньках, на повалених стовбурах – люблять середовища, які їх підживлюють. Люди під деревом розгрібають листя і от так знаходять", — каже Олександр Верігін.
Гриби у вінницькому лісопарку. Суспільне Вінниця
Отруїтися грибами не боїться. Каже, аби назбирати хороші – потрібно в них розумітися, а як ні, то не збирати.
"З’являються такі гриби, що я їх раніше й не бачив – зморшки — ще сніг був весною, як я їх знаходив. Їх раніше ніколи в нас не було. Є піддубник, є гірчак, який не отруйний, але й не їстівний. Він гіркий – його не можна їсти. Якщо один потрапить в каструлю, то викинете все", — додає чоловік.