Навіщо потрібні різні складні рецепти тіста, якщо можна їх замінити одним універсальним?
Великий плюс заварного тіста в тому, що воно завжди виходить м’яким і ніжним, його складно зіпсувати. Вареники з такого тіста ніколи не розварюються і тримають форму.
Заварне тісто ДЛЯ ВАРЕНИКІВ
«Так просто!» пропоную універсальний рецепт заварного тіста, який неодмінно повинен потрапити в твою скарбничку. Тісто не тільки надзвичайно приємне в роботі, а ще й смачне!
Що пельмені, що вареники, що чебуреки виходять з ним незвичайними. Також з такого тіста можна приготувати чудові пози, хінкалі, манти і листкові пиріжки.
СКЛАДОВІ
3 ст. борошна
1,5 ст. окропу
1 яйце
3 ст. л. соняшникової олії
0,5 ч. Л. солі

Приготування
- Просіяне борошно змішай з сіллю. Зроби в гірці поглиблення і даси туди соняшникова олія.
- Спар воду, і даси борошно, перемішати масу до однорідної консистенції. Дай тісту трохи охолонути, приблизно 5 хвилин.
- В окремому посуді злегка збовтай яйце, щоб білок з жовтком змішалися, вилий суміш в тісто і почни його перемішувати. Спочатку кого нібито розпадеться на окремі ковзаючі сегменти, але через хвилину замісу у тебе вийде однорідне заварне тісто.
- Залиш тісто в мисці відпочивати хвилин на 30, не забудь накрити його рушником. За цей час можеш підготувати начинку для свого майбутнього кулінарного витвору.

Чудо, а не тісто! З однієї порції сьогодні вийшов цілий набір страв: вареники з сиром, чебуреки з м’ясом і на пампушки залишилося … Заварне тісто виходить ніжним, м’яким і податливим, працювати з ним — суцільне задоволення. Готові вироби прекрасно тримають форму при варінні, смаженні і заморожування.
Влітку так хочеться стояти біля плити, тому в хід йдуть всілякі «ліниві» рецепти простих, але дуже смачних страв. Не витрачай час на підготовку, краще поніжся на сонечку довше або вирвуся на природу з друзями.
Всі новини на одному каналі в Google News, Телеграм, Facebook