За інформацією: Суспільне Вінниця.
У селі Жабокрич Крижопільської територіальної громади готують кашу кабачанку. Суспільне Вінниця
Раніше кабачанку готували на весілля. Нині ж, переважно, на поминальні обіди, — розповіла місцева жителька Лариса.
Сказала, що мають надію, що із внесенням страви до нематеріальної культурної спадщини Вінниччини — вона знову стане прикрасою столу у кожній сім’ї під час свят. Подають кабачанку гарячою, за бажанням додають шкварки.
У селі Жабокрич Крижопільської територіальної громади готують кашу кабачанку. Суспільне Вінниця
Рецепт каші господині села передають із покоління в покоління, розповіла місцева жителька Катерина Філіпішина. Тонкощам приготування кабачанки навчила бабуся. Кашу за її рецептом готує вже 25 років поспіль.
"Раніше майонезу не було, але бабуся мене навчила, коли його додавати — є індивідуальний смак, родзинка, вже почали його додавати", — сказала Катерина.
Рецепт кабачанки
Основний інгредієнт — гарбуз спочатку нарізають кубиками, розповіла Катерина Філіпішина.
У селі Жабокрич Крижопільської територіальної громади готують кашу кабачанку. Суспільне Вінниця
До гарбуза додають пшоно, натерту моркву та нарізану кубиками цибулю. Окремо додають ще й смажену цибулю та моркву. Варений кабак товчуть товкачкою.
У селі Жабокрич Крижопільської територіальної громади готують кашу кабачанку. Суспільне Вінниця
Далі з’єднують манку, сметану змішану з кислим молоком, майонез, дрібку чорного перцю та цукор за смаком.
Підписуйтеся на новини Суспільне Вінниця у Facebook, Telegram, Viber, Instagram, YouTube та Whatsapp