За інформацією: Суспільне Запоріжжя.
Василь Небоженко, керівник борошномельного підприємства . Суспільне Запоріжжя"Минулого року ми купували пшеницю вісім тисяч за тонну, і продавали свою продукцію з якоюсь дельотю. Ця дельта не змінилася, на даний час, вона навіть зменшилась. А борошно — подорожчало, бо сировина подорожчала".
Василь додає: впливає на ціни і глобальне скорочення покупців. Згадує, як від початку повномасштабного вторгнення йому довелося повністю змінювати ринок. І станом на зараз — ситуація суттєво не покращилась.
Мішки з борошном. Суспільне Запоріжжя"Обсяги в нас значно впали. Бо серед наших клієнтів були покупці, які зараз знаходяться на окупованій території. Ми стикаємося ще з такою ситуацією, коли виробники хліба зменшують обсяги у зв’язку з тим, що населення стало менше. Вони так пояснюють це, і деякі виробники хліба зменшують його десь % на 30".
Хліб. Суспільне Запоріжжя
Хліб. Суспільне Запоріжжя
Серед тих, хто змушений зменшувати обсяги виробництва — і запорізьке хлібобулочне підприємство. Його технолог, Ольга Сезоненко каже: нині спроможні реалізувати тільки близько 60 тонн продукції на день.
Ольга Сезоненко , технолог хлібобулочного виробництва . Суспільне Запоріжжя"До повномасштабної війни було більше, бо дуже вплинула міграція людей. З нашої області дуже багато людей виїхало. Ми ж знаємо, тут і пожежі, і ФПВ дрони, і все загрожує нашому врожаю. Велику кількість зерна для нашого підприємства, ми зараз можемо, і купуємо, в центральних областях, в західних".