За інформацією: Суспільне Полтава.
Полтавка Ольга Слинько близько 15 років займається кондитерською справою. У березні цього року отримала грант від держави на 250 тисяч гривень та придбала техніку і масштабувала бізнес. Спершу в жінки був цех та одна кав'ярня, у жовтні відкрила ще одну.
Про це Ольга розповіла Суспільному.
37-річна полтавка Ольга Слинько за освітою інженер-технолог громадського харчування. Кондитерською справою почала займатися зі студентських років. Свій бізнес жінка започаткувала за пів року до повномасштабного вторгнення. Готує солодощі за авторськими рецептами, нині їх налічується близько ста найменувань.

Полтавка Ольга Слинько. Суспільне Полтава"Коли почалася повномасштабна війна, труднощі були не в плані ведення бізнесу, хоча вони також були. Але морально я була наскільки подавлена, тому що в моєму понятті торти, солодощі – це про радість. А яка ж може бути радість, як можна робити на цьому бізнес, коли зовсім поряд вбивають людей. Була така криза, «кома», я не виходила з дому, я «склала руки» і чекала", — розповіла власниця бізнесу Ольга Слинько.

Ціна на львівський сирник. Суспільне Полтава
Згодом жінці почали телефонувати відвідувачі її кав’ярні, аби придбати солодощі. Тоді Ольга почала працювала в цеху: готувала тістечка, торти та цукерки.
"Так поетапно ми відновили свою роботу, далі почалися відключення світла. Але нас це не зупинило, не налякало, ми наскільки навчилися планувати свій робочий час на виробництві й у закладі, не маючи генератора".

Барна стійка у кав’ярні. Суспільне Полтава
За словами Ольги, 90% виробів вона готує за авторськими рецептами. Нині має близько ста рецептур, які розробила сама. Аби масштабувати виробництво жінка отримала грант в березні цього року. 250 тисяч гривень отримала від держави у межах програми «Власна справа». За його умовами мали взяти на роботу двох працівників, але працевлаштували трьох.
"Я брала грант на обладнання: придбали кондитерську вітрину, дві кавомолки і кавомашину. Грант – це дуже гарна річ, але чомусь наша держава більше підтримує на старті, ніж діючих підприємців, які знають, що роблять, знають свою справу, готові розвиватися, масштабуватися", — додала Ольга Слинько.
За словами Ольги, грант вона отримала із третього разу. Нині у двох закладах та в цеху працюють шість робітників.

Арт-кондитерська Ольги Слинько. Суспільне Полтава"Я б покращила дитячу зону, я б придбала ще додаткове обладнання, якщо говорити про заклади, то додаткове обладнання для приготування кави. Таке, як фільтр-машину, вона зараз набуває популярності та й також хотіла б масштабувати виробництво".
