За інформацією: Суспільне Полтава.
Полтава має працювати над новими брендами міста. Галушка може бути не єдиним. Разом з цим можна приділяти увагу і іншим стравам.
Про це у новому випуску "Стара Полтава" розповів журналіст Костянтин Грубич.
Окрім галушок, є страви, які готують на Полтавщині, і про них мало хто знає в інших регіонах. Зокрема, це трояндове варення та капусняк.
Мені от в Сергіївській громаді біля Гадяча показували нещодавно, як варити капусняк. І робила його жінка з Костянтинівського району на Донеччині. І вона раніше не знала такої страви. Причому там пшоно ще додатково перетирають на міксері в цей капусняк. Я вперше таке бачив. Треба розширювати горизонти, бо в Решетилівці один капусняк, в Полтаві ще якийсь, беріть, і цю страву робіть своєю.
Журналіст та телеведучий з Полтави Костянтин Грубич . detector.media
На думку гастроблогера, бренд галушок слід розвивати. Але разом з цим можна приділяти увагу і іншим стравам.
Не треба цуратись і засмучуватись, що Полтава асоціюється з галушками. Цьому треба радіти і використовувати цей момент для блага Полтави, для залучення туристів. Бо не кожен регіон має таку знакову страву. А от розширювати горизонти і обрії і доводити, що не тільки галушками Полтавщина славна, то тут лише відкрити "Енеїду" і там енциклопедія української кухні.
Прослухати подкаст можна за посиланням.