Департамент освіти і науки інформує, що у Житомирському професійному ліцеї Житомирської обласної ради відбулося вручення сертифікатів учасникам курсів кухарів закладів освіти Житомирської області.
Курси проводилися у рамках реформи шкільного харчування, ініційованого Першою леді України Оленою Зеленською, на базі кулінарного хабу закладу.
1 листопада 2024 року на базі Житомирського професійного ліцею урочисто завершили цей освітній процес. Директор Департаменту освіти і науки Житомирської військової адміністрації Наталія Осипович разом із керівником Житомирської обласної асоціації кухарів, членом Олімпійської кулінарної збірної Віктором Бєляком вручили учасникам сертифікати про проходження курсів, які підтверджують їхню професійну компетенцію в організації харчування в навчальних закладах.
На навчання зареєструвалося близько 400 кухарів із закладів освіти з 48 територіальних громад та закладів інституційного догляду.
Відео дня
“Грамотна організація харчування в навчальних закладах є пріоритетом для Житомирського регіону, адже саме збалансоване та якісне харчування сприяє фізичному та психічному розвитку школярів, їхньому загальному добробуту та успіхам у навчанні. Наше завдання — забезпечити дітям найкращі умови для здорового зростання”, — зазначила Наталія Осипович.
Під час практичних занять кухарі опановували нові підходи до організації харчування, спрямовані на покращення якості харчування, забезпечення безпечного середовища для зберігання й обробки продуктів, що особливо важливо для забезпечення якісного харчування у закладах освіти. Участь у програмі сприяла підвищенню професійного рівня кухарів, їхньому ознайомленню з новітніми технологіями та передовими методиками приготування страв.
Нагадаємо, на навчання в рамках реформи шкільного харчування зареєструвалося 400 кухарів з 48 громад області.