“Кулінарний спадок”: рецепт грибової юшки, яку готували в криївках на Рівненщині

За інформацією: Суспільне Рівне.

Лісова грибова юшка з дубовим листям — страва, яку готували вояки УПА у криївках, а тепер ставлять на стіл у родинах Рівненщини. Її рецепт відновила Наталія Козік зі Святого, розповівши, як поєднати гриби, картоплю та дубове листя в юшку, що зберегла автентичний смак.

Лісову грибову юшку з дубовим листям, яку у криївках готували вояки Української повстанської армії, запропонувала приготувати жителька села Святе Мізоцької громади Наталія Козік.

"Ми з вами перебуваємо на території Мізоцької громади в урочищі Гурби, на території Свято-Воскресенського чоловічого монастиря, на повстанських могилах. Це такий укривок — укриття, де зимували наші воїни-повстанці і готували тут одну цікаву страву, — розповіла пані Наталія. — Цю ж страву вже, мабуть, друге століття, не перебільшую, готують в моїй родині — моя мама, бабуся та прабабуся. Це лісова грибова юшка з дубовим листям — проста страва, але досить ситна і смачна".

Господиня Наталія Козік.

Новини України