Кулінарний спадок. Бобальки — страва, яку готували чеські переселенці на Рівненщині

За інформацією: Суспільне Рівне.

Рецептом обрядової страви чеських переселенців поділилась Сніжана Олексюк, жителька села Миротин Здовбицької громади на Рівненщині.

Вона пояснила, що село Миротин унікальне своєю історією, адже було засноване чехами-колоністами, а потім там жили люди, яких примусово переселили у 1944-1951 роках.

"Коли чехи виїхали на Батьківщину, сюди приїхали переселенці із Лемківщини, Холмщини і Надсяння, — розповіла пані Сніжана. — Культура українців, жителів села Миротин, і переселенців настільки переплелися, що й досі у багатьох родинах готують унікальні страви".

Господиня Світлана Олексюк.

Новини України