“Це натуральні вітаміни та корисні смаколики”: як на Вінниччині переселенка з Миколаєва розвиває власну справу

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Катерина Вдовиченко показує сушню. Суспільне Вінниця

Суспільному Катерина Вдовиченко розповіла, що за освітою вона технолог харчової промисловості. Нині своє захоплення перетворила у бізнес. Вона виготовляє чипси з томатів, а також сушені яблука, груші, сливи, малину й ожину.

Яблука, які сушаться. Суспільне Вінниця

Спершу фрукти сушила для дітей, а далі вирішила започаткувати власну справу.

"Це можна додавати у випічку або їсти так, як вітаміни. Воно висушується не при високих температурах, тож усі вітаміни, які є в фруктах, зберігаються. Тобто це натуральні вітаміни та корисні смаколики, які можна їсти без жодної обробки. Це була така перша спроба, як воно буде, що воно буде", — розповіла Катерина Вдовиченко.

Сушені яблука. Суспільне Вінниця

Торік у сусідньому селі придбали присадибну ділянку, на ній вирощують овочі й фрукти.

"Рік ми прожили у Северинівці, а потім переїхали до Жмеринки, але саме у Северинівці ми побачили, що люди тут багато займаються садочками, малиною. І, щоб якось заробити гроші, ми спершу збирали малину в людей, а потім у нас з’явився шанс придбати ділянку під виплату. Це була перша спроба спробувати, чи воно взагалі вийде, бо ринок ми не досліджували, як воно продається, чи воно варте того", — сказала жінка.

Сушені яблука. Суспільне Вінниця

За її словами, найбільше люди замовляють чипси з томатів, а також сушені яблука.

Катерина розповіла: для того, щоб висушити яблука, спершу їх чистить від шкірки.

"Я знімаю шкірку, вирізаю серцевинку, щоб не було кісточок і перетинок, і нарізаю на кубики. Головне, щоб воно було достиглим, бо тоді воно буде солоденьким. Нічого не додаю, воно має свій цукор і при висушуванні робиться солодким".

Сушена малина. Суспільне Вінниця

Далі нарізані слайси яблука жінка викладає на піддон для сушіння.

"Сушиться приблизно 20 годин при температурі від 50 до 60 градусів. Викладаю в один шар, щоб добре просушилося".

Катерина Вдовиченко нарізає помідор. Суспільне Вінниця

А ось до томатів, на відміну від решти фруктів, жінка додає спеції.

"Спеції: сіль, цукор, часник сушений. Потім можна їсти, як чипси або зробити із них в’ялені помідори, додавши до них масло".

Томати зі спеціями. Суспільне Вінниця

Термін придатності сушених овочів та фруктів — до одного року. Готову продукцію Катерина Вдовиченко пакує по 200 грамів. Ціна — 60 гривень.

Чипси з томатів. Суспільне Вінниця

Поки жінка працює у мінус, але, оскільки справа до душі, то вірить, що бізнес буде розвиватися.

Новини України