На Житомирщині упродовж доби в області зафіксовано 30 пожеж у природних екосистемах

Упродовж минулої доби на території області рятувальниками ліквідовано 30 займань минулорічної сухої рослинності, чагарників тощо.

Загалом вогнем пройдено понад 30 га території. Найбільше таких пожеж виникло в Житомирському районі.

Так, о 12:26 в с. Торчин Старосілецької територіальної громади зайнялася суха трава на відкритій території на площі 2,5 га. З однієї сторони вогонь наближався до лісу (залишалося 200 м), а з іншої — за 600 м від фронту вогню розташовувалися підприємства з обробки каменю. Вже за годину бійцям ДСНС вдалося запобігти поширенню полум’я та о 13:48 повністю ліквідувати пожежу.

Відео дня

А о 17:15 поблизу с. Дацьки Чуднівської територіальної громади вогонь від сухої трави, що горіла на площі у 2 га, загрожував розповсюдженням на розташовані житлові будинки, відстань до яких складала близько 30 метрів. За допомогою хлопавок та оприскувачів рятувальникам вдалося оперативно загасити займання та не допустити збільшення площі пожежі. 

Загалом минулої доби зафіксовано по 5 займань сухої трави у Звягельському та Коростенському  районах  та 6 – у Бердичівському районі. Наразі усі обставини пожеж на відкритих територіях встановлюються фахівцями.

Рятувальники закликають громадян неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки під час прибирання присадибних ділянок, не випалювати сухостій та не розводити багаття у вітряну погоду. У випадку виникнення будь-яких надзвичайних подій чи ситуацій терміново звертайтеся до Служби порятунку за номером «101».

ГУ ДСНС України у Житомирській області

 

Джерело

Новини України