У Миколаєві покажуть виставу “Катерина” за поемою Тараса Шевченка

За інформацією: Суспільне Херсон.

Момент з репетиції вистави “Катерина”. Фото: Богдана Будулуца/Суспільне Миколаїв

У Миколаєві покажуть виставу "Катерина" за поемою Тараса Шевченка режисера Сергія Павлюка. Прем'єра спільного проєкту миколаївського та херсонського театрів відбудеться 27 березня у Миколаївському академічному художньому драматичному театрі.

Про роботу над постановкою кореспондентам Суспільного розповів директор-художній керівник МАХДТ Артем Свистун.

"Ми підставляємо плече підтримки нашим колегам з Херсона, щомісяця вони роблять вистави, покази, тому що в Херсоні, як свого часу в Миколаєві, дуже небезпечно було проводити заходи, хоча і Миколаїв залишається ще у прифронтовій зоні, ми продовжуємо роботу як в укритті, так і на великій сцені", — говорить Артем Свистун.

Зі слів чоловіка, об'єдналися з херсонськими колегами для обміну досвідом та підтримки.

Репетиція вистави. Фото: Богдана Будулуца/Суспільне Миколаїв

Режисер Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша Сергій Павлюк розповідає, що це другий спільний проєкт театрів.

"Такі складні часи, завжди потрібна підтримка друзів, і от саме Миколаївський театр зараз у нас є таким головним нашим другом. Був Кропивницький театр, зараз ми працюємо з Миколаївським театром", — пояснює режисер.

Режисер Сергій Павлюк. Фото: Богдана Будулуца/Суспільне Миколаїв

Нині у Херсоні демонструють лише моновистави, додає Сергій Павлюк.

Головну героїню у виставі зіграє акторка МАХДТ Ольга Сторожук. Жінка говорить, репетиції розпочали з четвертого березня.

"Це дуже інтенсивні роботи, бо насправді дуже великий обсяг роботи. Є і музичний матеріал, і до нас приїжджав хормейстер, окремо вчили вокальні партії, окремо є людина по пластиці. Для нас це нетипово, тому трішечки складно, але завдяки професіоналізму тих людей, з якими ми працюємо, це насправді в задоволення", — розповідає Ольга.

Акторка МАХДТ Ольга Сторожук. Фото: Богдана Будулуца/Суспільне Миколаїв

Зі слів Ольги, робота театрів та колег злагоджена.

"Це наша друга робота з нашими херсонськими колегами. Робота йде чудово, бо вони професіонали свого діла. Мені дуже комфортно бути з ними на сцені, вони мені допомагають. У них набагато більше досвіду акторського", — ділиться враженнями акторка МАХДТ.

Новини України