На Полтавщині відбувся чемпіонат з дартсу

За інформацією: Суспільне Полтава.

Учасники чемпіонату. Суспільне Полтава

Роман Сагайдачний – член Харківської федерації дартсу. Після повномасштабного вторгнення він переїхав у Полтаву, де і відновив заняття спортом.

"Тільки тренування вдома, дошка висить там. І якось там щось кидаємо. І тільки дякуючи тут хлопцям полтавським, зміг це знову реанімувати. На цих змаганнях (що відбуваються у Полтаві – ред.) третій чи четвертий раз", — розповів учасник змагань із Харкова Роман Сагайдачний.

Серед учасників – кандидат у майстри спорту з дартсу із Авдіївки Юрій Огневчиков. Він цим видом спорту займається близько 20 років.

Чемпіонат влаштували у Щербанівській громаді. Суспільне Полтава

"Дізнався, що у Полтаві буде проходити особиста і командна першість. А так, як на даний час є команда у нас із Авдіївки, ми вирішили теж узяти участь. Спитали ваших організаторів, вони нам дозволили, бо в нашому регіоні зараз грати не вийде. Люди пороз’їжджалися по різних областях. Скоро буде чемпіонат України, де будуть представлені команди. Ми теж будемо заявляти збірну Авдіївки", — продовжив учасник змагань із Авдіївки Юрій Огневчиков.

"Чоловік займається, а йому потрібна була компаньйонка на одну з ігор. І так і я почала займатися цим видом спорту. У майбутньому я очікую багато подорожувати, займатися цим спортом як сама, так і з чоловіком, знайомитися з багатьма різними людьми", — розповіла учасниця змагань із Полтави Юлія Герасименко.

На Полтавщині чемпіонат влаштовують втретє. Суспільне Полтава

Такі змагання на Полтавщині вперше організували ще два роки тому. Відтоді щорічно проходять ліги, розповіла організаторка чемпіонату Анастасія Капран.

"Зараз дартс на Полтавщині дуже сильно розвивається, стрімко-стрімко росте вгору. Залучаємо багато територіальних громад, міських громад, сільських громад. У нас спільна така ідея – дартс. Ми цим живемо, ми це любимо. І ми це намагаємося розвивати", — додала організаторка змагань Анастасія Капран.

Загалом у цьому етапі взяли участь 32 учасника, додає Анастасія Капран. Кращі з них представлять Полтавщину на Всеукраїнському чемпіонаті у грудні 2024 року. Відбудуться вони також у Розсошенській гімназії.

Новини України