Харків’янин письмово відмовився воювати й отримав три роки тюрми

Військовозобов'язаний не з'явився до ТЦК.

Придатний до військової служби чоловік написав заяву про відмову від призову.

Київський районний суд Харкова виніс вирок 45-річному чоловіку, який ухилився від військової служби під час мобілізації. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді трьох років ув’язнення. У суді чоловік визнав провину.

За даними слідства, у червні минулого року чоловікові прийшла повістка, де було сказано, що він має з’явитися до Київського районного терцентру комплектування та соцпідтримки Харкова. Згідно із ч. 3 ст. 22 закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, під час мобілізації жителі України мають прийти до військової частини або збірного пункту військкомату у той час, який вказаний у повістці. Чоловік вирішив проігнорувати виклик до військкомату.

“Проте харків’янин без поважних причин, не маючи правових підстав на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації, будучи придатним до військової служби згідно довідки військово-лікарської комісії, не прибув до Київського районного ТЦК та СП. Також він надав письмову заяву про відмову від призову на військову службу у зв’язку із мобілізацією”, — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Чоловіка визнали винним за ст. 336 (ухилення від призову на військову службу під час мобілізації) Кримінального кодексу України. Вирок суду поки не набув чинності, оскільки триває час на подання апеляції.

Як писав UA-NEWS.in.ua, харків’янин намагався втекти за кордон на надувному матраці. Чоловік хотів потрапити до Молдови.

Джерело

Новини України