20 млн грн потрібно для завершення ремонту будівлі поліції у Чернігові на вулиці Мазепи

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: поліція Чернігівської області

20 мільйонів гривень потрібно для завершення ремонту будівлі Чернігівського районного управління поліції на вулиці Івана Мазепи.

Про це повідомив очільник райуправління Вадим Парфентьєв на сесії міської ради 5 березня під час затвердження "Програми забезпечення громадської безпеки на 2024-2025 роки".

Поки що, за його словами, особовий склад залишається в будівлі на вулиці Старобілоуській. Через це там не можуть облаштувати ізолятор тимчасового тримання.

"Три мільйони гривень нам дають з державного бюджету. І ще нам потрібно у місті зробити ізолятор тимчасового тримання. Він запланований на Старобілоуській, але враховуючи, що там знаходиться особовий склад, то ми не можемо розпочати будівництво по ІТТ. Станом на зараз, три-чотири людини щодня відвозять в Козелець або Мену. А це приблизно 70 кілометрів", — сказав Вадим Парфентьєв.

Очільник райуправління Вадим Парфентьєв. ФОТО: cheline.com.ua

Виконувач обов'язків міського голови Чернігова Олександр Ломако зазначив, що ці напрямки будуть фінансуватися згідно з можливостями бюджету.

Як повідомила Суспільному начальниця фінансового управління Олена Лисенко, надалі цю програму має затвердити Чернігівська міська військова адміністрація. У разі схвалення управління шукатиме кошти та розглядатиме зміни до бюджету.

"Важко поки сказати точну суму, будемо намагатися знайти кошти згідно з їх потреби. В принципі, у міста є така можливість. Думаю, 10 мільйонів ми точно знайдемо, а можливо і більше. Будемо вивчати", — сказала Лисенко.

Начальниця фінансового управління Олена Лисенко. ФОТО: Чернігівська міська рада

Нагадаємо, одна з будівель чернігівської поліції на вулиці Шевченка є аварійною і, за висновком експертної організації, її реконструкція – не можлива, будівлю потрібно повністю перебудовувати.

Інша, в мікрорайоні Бобровиця, – зруйнована внаслідок бойових дій на Чернігівщині у 2022 році.

Новини України