На Тернопільщині у геріатричному пансіонаті відкрили відділення для переселенців

За інформацією: Суспільне Тернопіль.

Переселенка Валентина Терещенко. Фото: Суспільне Тернопіль

За словами Валентини Терещенко, у відділенні є одномісні двомісні та тримісні кімнати, біля кожної з них є окремий санвузол.

Відділення для переселенців. Фото: Суспільне Тернопіль

Заступниця голови обласної організації Товариства Червоного Хреста Лариса Сахарова каже, гроші на відновлення пансіонату виділили Представники Червоного Хреста у Швейцарії, це понад три мільйони гривень.

"На сьогодні, зараз тут розміщено 27 людей, планується, що може бути 34 особи, але ми не знаємо, яка може бути ситуація в країні. Мешканці із прифронтових територій, якщо не дай Боже почнеться їхня евакуація, то їх можуть привести сюди. Тому ми готові поставити додаткові ліжка і створити ще додаткові умови для людей в цьому закладі".

Заступниця голови обласної організації Товариства Червоного Хреста Лариса Сахарова. Фото: Суспільне Тернопіль

Директор Петриківського геріатричного пансіонату Степан Глушок каже, від початку повномасштабного вторгнення у пансіонат переїхали 40 переселенців.

"Це відділення для людей які самі себе обслуговують, відділення для ходячих людей. Серед внутрішньо переміщених осіб у нас також є лежачі хворі за якими потрібен постійний догляд, тому вони знаходяться у іншому відділенні".

Директор Петриківського геріатричного пансіонату Степан Глушок. Фото: Суспільне Тернопіль

Новини України