Рівно 2 роки тому армія Росії завдала першого бомбово-ракетного удару по Ірпеню. Фото і відео трагічних подій

2 березня 2022 року, авіація країни-агресора РФ завдала першого бомбово-ракетного удару по Ірпеню Київської області. Внаслідок атаки ворога було зруйновано багатоповерхові житлові будинки.

Про це повідомили в соціальних мережах. Пізніше стало відомо, що один з російських літаків, що брав участь у нальоті, збили українські військові.

“Зранку, 2 березня 2022, Ірпінь накрила ворожа авіація. Перший бомбово-ракетний удар зруйнував житлові будинки за адресою Гостомельське шосе, 12-14-16. За чутками, російські штурмовики мали поцілити у військовий шпиталь, який знаходиться неподалік, але все як завжди”, – йдеться в повідомленні.

Користувачі соцмережі нагадали, що на наступний день стало відомо – над Ірпенем українські військовослужбовці знищили один з літаків Су-25СМ, який попередньо був причетний до цього авіаудару. Частини фюзеляжу пізніше знайшли в місті.

“Вже 29 вересня 2022 року місцева влада повідомила про демонтаж цього будинку, який першим постраждав від ворожого авіаудару. Його ж першим і демонтували”, – додали автори допису.

Як повідомляв OBOZ.UA, від початку повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ в Україну на території Київщини загинуло понад 1600 цивільних осіб, з яких 53 – діти. Загалом в області зафіксовано понад 23 тисяч порушень законів та звичаїв війни.

Джерело

Новини України