У вінницьких школах зібрали вторсировини на 70 тис грн щоб допомогти нацгвардійцям

У Вінниці завершили акцію, яку організував дитячий волонтерський центр «VinPatriot» на підтримку Нацгвардії. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Змінити розмір

У вінницьких школах зібрали вторсировини на 70 тис грн щоб допомогти нацгвардійцям

У закладах освіти Вінницької громади завершили благодійну акцію зі збору вторсировини «Об’єднані добром». В межах акції, яка тривала у місцевих загальноосвітніх закладах, вдалося зібрати майже 70 тисяч гривень.

Ідея цієї ініціативи полягала в тому, аби школярі приносили до закладів середньої освіти Вінницької громади: макулатуру (книжково-журнальну продукцію/ гофрокартон); ПЕТ-пляшки з-під напоїв (окрім тар з-під молочних продуктів); пластикові кришечки від пляшок для різного виду харчових продуктів.

Для цього в кожному закладі був створений екокуточок, де можна було залишити переробну продукцію.

Здавши на переробку вторсировину, заклади освіти змогли зібрати 69 135 гривень, повідомляють у департаменті освіти Вінницької міської ради.

Також напередодні вінницькі освітяни провели традиційний Патріотичний фестиваль імені Героя України Максима Шимка, під час якого спільними силами учасників зібрали 23 824 гривень.

Отож, об’єднавши ці кошти, учням Вінницької громади вдалося зібрати майже 100 тисяч гривень. Цю суму планують витратити на потреби бійців 14 бригади НГУ «Червона калина» – ноші-волокуші та радіолокаційні засоби.

«Наші учні невпинно працювали, щоб зібрати у своїх школах сировину, яку можна переробити, від паперу та пластику до скла та металу. Ми дуже ними пишаємось, адже ця акція передбачала одразу дві справи: допомога армії та захист природи від забруднень», – каже директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

У вінницьких школах зібрали вторсировини на 70 тис грн щоб допомогти нацгвардійцям

Вінниця.info, фото ВМР

Джерело

Новини України