Фонд гарантування вкладів звинуватив журналістів у переслідуванні замість адекватної відповіді на звернення

Фонд гарантування вкладів звинуватив журналістів у переслідуванні замість адекватної відповіді на звернення

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб звинуватив журналістів у переслідуванні замість того, щоб адекватно відповісти на їхні запити щодо управління Фондом.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб звинуватив редакцію ІА УНН в атаках та переслідуваннях.

Причиною такої заяви Фонду стали звичайні журналістські запити на які, до речі, Фонд не завжди дає своєчасні та вичерпні відповіді. 

Публічна заява Фонду, на думку редакції УНН, дає і нам право на публічне звернення до ФГВФО.

Ми знаємо, що вам не подобаються наші новини про директора-розпорядника Фонду Світлану Рекрут та її закордонні поїздки , в яких вона провела у 2023 році понад 100 днів, у 2022 році – понад 80 днів. Ми знаємо, що вам не подобаються наші новини про використання Рекрут для деяких з цих поїздок автівок “Мегабанку”. Вам не подобається це, адже ми вказуємо, що ці авто мали б бути продані, а гроші виплачені вкладникам “Мегабанку”. Ми знаємо, що вам не подобається аналіз закупівель Фонду, адже ми вказуємо на завищені витрати. 

Але ми робили і будемо робити журналістську роботу. Ми писали і будемо писати запити, звертатися за інформацією. 

Ми будемо і надалі пильно стежити за роботою Фонду і цікавитися, наприклад, чому не продається валюта та ОВГЗ ввірених вам в управління банків, чому зупиняється проведення виплат вкладникам та кредиторам? Якби Фонд працював ефективно, то і запитів від нас було б менше, і вам не довелося б рахувати їхню кількість та витрачати час на написання публічних звернень до журналістів, які ІА УНН розглядає, як спробу тиску. 

Не тисніть і не залякуйте – ви вже лякали нас правоохоронними органами. Краще ефективно працюйте і відповідайте на запити журналістів з першого разу, а не з четвертого – п’ятого, і тоді цих запитів буде менше.

А ще надайте публічну, на своєму сайті, відповідь чому Світлана Рекрут провела за кордоном у 2023 році понад сто днів – майже половину робочих днів і якої економії вона досягла використанням автівок, які фактично належать вкладникам “Мегабанку”.

Джерело

Новини України