Врятували дикого козлика. Жителі Космача відвезли до Галицького природного парку тварину, яку знайшли на узбіччі дороги

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Фото: Facebook/Космацька громада

Жителі Космацької громади, що на Івано-Франківщині, відвезли до Галицького національного природного парку дикого козлика, якого знайшли 27 лютого на узбіччі дороги. Тварина була травмована і потребувала допомоги.

Про це у коментарі Суспільному розповів голова громади Дмитро Мохначук.

Зі слів голови, люди знайшли козлика за 5 кілометрів від Космача.

Жителі Космача відвезли до Галицького національного природного парку дикого козлика, якого знайшли на узбіччі дороги. Фото: Facebook/Космацька громада

"Його знайшли вранці 27 лютого на узбіччі дороги у мокрому кюветі. Тварина тремтіла та не могла підвестися на задні лапи. Але люди не залишили козлика вмирати, поклали в автомобіль та привезли до сільської ради, поблизу якої розташований ветеринарний пункт", — говорить Дмитро Мохначук.

Врятованого козлика оглянув ветлікар та надав йому першу медичну допомогу.

"На вигляд тваринці був приблизно один рік. Під час огляду ветеринар виявив у козлятка проблеми із задніми ніжками: на передні звірятко вставало, а на задні підвестися не могло. Тоді ми вирішили, що передамо його до Галицького парку, оскільки у дикій природі він не зможе вижити", — розповідає Дмитро Мохначук.

Після огляду у ветеринарному пункті Космача люди відвезли травмовану тварину до реабілітаційного центру Галицького національного парку. Там працівники діагностували в козлятка параліч задніх ніг.

"Ветеринари припускають, що ймовірною причиною такої травми могло стати переохолодження або тварину збила автівка і люди просто втекли, не надавши козлику допомогу", — каже Мохначук.

Фото: Facebook/Космацька громада

Наразі тварину розмістили в окремому вольєрі на підстилці із соломи. Зі слів голови Космацької громади, для лікування козлика ветеринари мають все необхідне.

"Ми весь час зідзвонюємося і питаємо, чи потрібні якісь медикаменти. Тримаємо зв'язок. Сподіваємося, що тваринка виживе і з нею все буде гаразд. Дякую небайдужим людям, які витратили свій час і не залишили тварину на узбіччі", — говорить Дмитро Мохначук.

Якщо тварина виживе, після реабілітації її повернуть у дику природу.

Новини України