“Їй дуже важко”: російський суд відмовив у скарзі на продовження арешту Леніє Умерової

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Кримська татарка Леніє Умерова. Леніє Умерова. Фото: t.me/sotavisionmedia

Російський суд відмовив у задоволенні скарги захисту на ухвалу про продовження терміну взяття під варту кримську татарку Леніє Умерову.

Читайте цей матеріал кримськотатарською

Про це повідомила у коментарі Суспільне Крим її адвокатка Ольга Дінзе.

За її словами, Умеровій дуже важко, вона дуже хвилюється за хворого батька у Криму.

"Їй дуже важко. Вона втомилася від очікування. Плюс батько хворіє, вона дуже хвилюється за нього", — зазначила Дінзе.

Що відомо про Леніє Умерову

З грудня 2022 року влада РФ протиправно утримувала 25-річну кримську татарку Леніє Умерову, на яку склали низку адмінпротоколів. Першого разу нібито вона не віддавала документи, потім нібито вона не віддавала телефон, а далі два за те, що вона "не виходила з машини та чинила опір".

Суспільне Крим поспілкувалося з братом Леніє – Азізом Умеровим. Він розповів історію молодшої сестри, яку РФ засудила лише за наявність українського паспорта та відмову в російському.

Голова Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник назвала підстави для постійних подовжень термінів перебування кримської татарки Леніє Умерової в ізоляторі на території РФ. Також правозахисниця назвала шляхи, які допоможуть звільнити дівчину від окупантів та повернути додому.

5 травня Лефортовський райсуд Москви заарештував кримську татарку Леніє Умерову, яку росіяни незаконно утримували за ґратами впродовж 5 місяців у Північній Осетії. Захист Леніє Умерової планує оскаржити міру запобіжного заходу.

18 грудня у Москві Лефортовський суд розглянув клопотання слідчого про продовження запобіжного заходу кримській татарці Леніє Умеровій, обвинуваченій у "шпигунстві" (ст. 276 КК РФ). Їй продовжили арешт на два місяці.

Новини України