Програма життєстійкості: Мінсоцполітики запрошує територіальні громади до участі в проєкті

З 23 лютого до 5 березня кожна територіальна громада України може долучитися до пілотного проєкту Міністерства і запустити послугу з формування життєстійкості для своїх мешканців. 

Програма життєстійкості включає в себе психосоціальну підтримку різних категорій населення. Це можуть бути військовослужбовці, ветерани та їхні сім’ї, переселенці, родини з дітьми – кожен житель громади. 

Щоб долучитися до проєкту, виконавчим органам сільських, селищних, міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад, а в разі їх відсутності — військовим адміністраціям населених пунктів (далі — уповноважені органи) потрібно подати офіційну заявку в електронній формі із зазначенням основної інформації про:

  • назву територіальної громади та області, 

    Відео дня /li>

  • контактну особу від громади (номер телефону та електронна пошта),

  • кількість жителів у громаді,

  • наявність вільного та придатного приміщення для надання послуги, яке відповідає вимогам пункту 40  Постанови Кабміну №1049 – Про реалізацію експериментального проекту із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості.

  • Якщо планується використання приміщення комунальної форми власності (комунальних некомерційних підприємств, установ, організацій), обов’язково долучити рішення про виділення такого приміщення для надання послуги.

    У разі використання приміщення, яке для участі територіальної громади в експериментальному проекті надає благодійник (наприклад, приміщення приватної форми власності), обов’язково надати письмову згоду благодійника.

  •  згоду благодійника надати благодійну пожертву територіальній громаді для облаштування приміщення для надання комплексної послуги та/або забезпечення утримання приміщення, де надаватиметься комплексна послуга (за наявності, у довільній формі),
  • соціальний паспорт територіальної громади або стратегію/план соціального розвитку територіальної громади, інші акти, які визначають соціально-економічний розвиток територіальної громади та/або її потреби (за наявності);
  • результати визначення потреб жителів територіальної громади у соціальних послугах (за наявності) відповідно до Закону України “Про соціальні послуги”.
  • Зверніть увагу, що уповноважені органи відповідають за перевірку умов для надання послуги та можуть долучати необхідні документи до заявки. Учасники проєкту також зобов’язані дотримуватися законодавства про оренду державного та комунального майна, якщо планується використання приміщень цієї форми власності.Уповноважені органи несуть відповідальність за достовірність інформації, поданої для участі у проекті.

    Відбір територіальних громад проходить з 23 лютого до 5 березня 2024 року (до 23:59). 

    Подати заявку потрібно за адресою: [email protected] з копією на адресу v[email protected].

    У разі неможливості подати заявку через електронні засоби комунікації, надсилати паперову форму заявки за адресою: за адресою: м. Київ, вул. Еспланадна, 8/10.

    Усі свої запитання ви можете скеровувати на електронну адресу: [email protected].

    Проєкт реалізується Міністерством соціальної політики і є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?” Першої леді Олени Зеленської.

    Джерело: Міністерство соціальної політики України

    Джерело

    Новини України