#ПрозорістьТаПідзвітність: Про можливе нецільове використання бюджетних коштів повідомити може кожен

Діяльність робочих груп “Прозорість та Підзвітність” на Житомирщині спрямована на зміну відношення громад, а також бюджетних установ до проведення закупівель за бюджетний кошт під час війни. Головне завдання – запобігти проведенню тендерів, нагальна необхідність яких є неочевидною.

Наразі затверджено склад робочих груп створили у Житомирській, Коростенській, Звягельській та Бердичівській РВА. До їх роботи долучилися представники правоохоронних органів на місцях.

Зокрема робочою групою «Прозорість та Підзвітність» при Житомирській обласній військовій адміністрації запроваджено прийом повідомлень про можливе нецільове використання бюджетних коштів в умовах воєнного стану.

Відповідну інформацію ви можете надсилати на електронну адресу: [email protected] для аналізу членами робочої групи «Прозорість та підзвітність» й вжиття необхідних заходів у разі виникнення такої потреби.

Відео дня

Також Житомирську обласну військову (державну) адміністрацію підключено до Єдиного порталу повідомлень викривачів. Цей крок є частиною стратегії боротьби з корупцією в Україні та впровадження політики прозорості і доброчесності в діяльності державних інституцій, передбаченої Законом України „Про запобігання корупції” та Державною антикорупційною програмою на 2023-2025 роки.

Єдиний портал – це онлайн-платформа, яка дозволяє працівникам організацій анонімно повідомляти про факти корупції у її внутрішньому середовищі.

Будь-яка особа, якій стала відома інформація про корупційне або пов’язане з корупцією правопорушення, може повідомити про це на Порталі за посиланням https://whistleblowers.nazk.gov.ua. Законодавство не містить будь-яких обмежень з цього питання. Однак не кожен може набути статус викривача.

Пресслужба Житомирської ОВА

 

Джерело

Новини України