У Києві в багатоповерхівці облаштували сучасне укриття для людей з інвалідністю. Фото і подробиці

В Солом’янському районі Києва облаштували укриття для людей з інвалідністю. Воно розташоване в житловому будинку і відповідає вимогам інклюзивносності.

Про це повідомило видання Вечірній Київ. Мешканців столиці вкотре закликали не ігнорувати повітряну тривогу.

Так, в одному з будинків Солом’янського району, де мешкають люди з інвалідністю, створили укриття, яке відповідає вимогам інклюзивносності і забезпечене усім необхідним.

Ініціатором проєкту стала організація “Fight For Right”, яка підтримує людей з інвалідністю та надає їм інформацію. Вона націлена на те, щоб кожна людина знала свої права та могла вільно ними користуватися.

Як зазначили її представники, більшість споруд цивільного захисту Києва і інших регіонів Украєни є спадком СРСР. Здебільшого вони у занедбаному стані та є недоступними для мам з дітьми у візочках чи осіб у кріслах колісних. Саме тому вони працюють над тим, щоб укриттями могли користуватись усі.

Як повідомляв OBOZ.UA, в Оболонському районі Києва в двох житлових будинках з укриттями встановили спеціальну систему. Вона сповіщатиме про аварії й підтоплення в інженерних мережах.

Джерело

Новини України