“Дописати, доки живий”: історія військовослужбовця та письменника Віталія Запеки із Полтави

За інформацією: Суспільне Полтава.

Віталій Запека — письменник та військовий. фото: Facebook/Віталій Запека

За перші два роки характер війни змінився, говорить Віталій Запека.

Якщо на початку вторгнення у нас не було нічого, від слова взагалі – мені видавництво гонорар за книжку заплатило кількома плитоносками і корейським шоломом, це було дивовижно. А те, що вони прислали до цього ще й турнікети, які неможливо було здобути – бинтів не вистачало. Це весна 2022-го року. То зараз у нас є HIMMARS-и, у нас є Storm Shadow, у нас є інші ракети і хоч ми менше випускаємо дронів-камікадзе, принаймні на моїй ділянці, ніж ворог, але ми використовуємо їх більш ефективно і більш раціонально.

Віталій Запека в студії під час запису інтерв’ю. Суспільне Полтава

Після початку повномасштабного вторгнення Віталій Запека продовжує писати.

Ці перші три дні (вторгнення – ред.) були неймовірні. І я, поки свіжа була пам’ять, записав, занотував і написав роман. В п’ятницю я написав, відправив у видавництво «Віват», в понеділок я вже отримав відповідь: "Цей роман наш, давайте, давайте". Але вже в той час на мені вже висіло оце прокляте "Встигнути дописати, доки живий". Роман виявився занадто коротким, довелося додавати туди розповіді з часів АТО, врешті-решт, вийшла книжка "Бабах на всю голову".

Книжки письменника Віталія Запеки. фото Facebook/Віталій Запека

Після початку вторгнення вийшло друком три книги Віталія Запеки. При цьому частина, каже, лишається неопублікованою.

Зараз, коли я підписую свої книжки, я бажаю лише дві речі. В першому випадку я всім бажаю щастя. В іншому випадку я бажаю перемоги. В принципі, під словом «щастя» буде й перемога, і все інше. У кожного воно окреме, у кожного воно своє. Але спільне для нашого суспільства включає і перемогу.

Новини України