Питання військової допомоги та реформи в Україні: у Мюнхені Кличко зустрівся із американськими політиками. Фото

Мер Києва Віталій Кличко під час Мюнхенської конференції з безпеки зустрівся із політичними діячами США, зокрема спецпредставником з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер. Під час розмов піднімались питання підтримки України у війні із Росією та проведення подальших реформ у нашій державі.

Про це Київський міський голова повідомив у своєму Telegram-каналі. Під час зустріч було розглянуто важливі для України питання.

“Під час Мюнхенської конференції зустрівся зі спецпредставником США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер. Реформи – ключове для подальшої стабільної підтримки партнерів, фінансової допомоги для відновлення України. Як економічні реформи, так і дотримання демократичних принципів та свобод. І друзі України за цим уважно спостерігають і на цьому наголошують”, – підкреслив Кличко.

Крім того, мер уточнив, що у Мюнхені він провів зустріч з сенаторами та конгресменами США, під час якої наголосив на необхідності продовження допомоги Україні.

“Україна і ЗСУ переживають критичний момент. Нестача боєприпасів та зброї. Треба розуміти, що це може створити умови для наступу росії. Важливим є фактор часу. Допомога була потрібна ще позавчора! І сьогодні недостатньо говорити, що росія не повинна виграти цю війну. Україна має перемогти, а росія зазнати радикальної військової поразки! За допомоги наших партнерів. Альтернативи цьому немає. Тільки це позбавить росію можливості залякувати своїх сусідів, створювати загрози європейській та глобальній безпеці”, – наголосив Кличко.

Очільник КМДА додав, що наша країна високо цінує ту двопартійну підтримку України, яка склалася в Конгресі США, і “сьогодні вона проходить перевірку на міцність через дискусії, які відбуваються в Конгресі”.

“Ми сподіваємося, що розуміння важливості підтримки України візьме верх. Бо ситуація на фронті стає критичною через різке зменшення допомоги від США”, – резюмував Кличко.

Як повідомляв OBOZ.UA, мер Києва Віталій Кличко розпочав роботу на Мюнхенській конференції з безпеки. За його словами, ключове питання – нова архітектура європейської безпеки неможлива сьогодні без України.

Джерело

Новини України