На Закарпатті врятували двох чоловіків, які 11 годин просиділи на дереві посеред річки

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Фото: Держприкордонслужба України — Західний кордон | Facebook

На Закарпатті прикордонники та співробітники ДСНС врятували полтавця та харків'янина, які потрапили у водну пастку поблизу кордону зі Словаччиною.

Про це повідомили на сторінці Держприкордонслужби України — Західний кордон у Facebook.

За інформацією відомства, 43-річний полтавець та 30-річний харків’янин рятуючись від води, яка підтопила ділянку місцевості у прикордонні, залізли на дерево і звідти зателефонували на номер екстреної допомоги. Чоловікам довелося понад 11 годин провести в крижаній воді, біля дерева серед річки.

"Полтавець та харків’янин планували потрапити до Словаччини, а звідти – до країн Західної Європи. Вони приїхали на Закарпаття, дочекалися темряви й пішли маршрутом, спланованим заздалегідь за онлайн-картами. Єдине, що не врахували правопорушники, це те, що дорога може виявитися небезпечною і завершитися на дереві", — йдеться у повідомленні.

Фото: Держприкордонслужба України — Західний кордон | Facebook

Правоохоронцям та рятувальникам довелося витратити декілька годин, аби знайти чоловіків та дістатися до них гумовим човном.

"Оскільки вони перебували у густих чагарниках. Їх вдалося розшукати за допомогою безпілотника прикордонників", — додали в ДПСУ.

Чоловіки дістали сильне переохолодження. Викликані на місце події медики надали їм невідкладну допомогу та доправили "швидкою" у лікарню.

Фото: Держприкордонслужба України — Західний кордон | Facebook

Також щодо обох врятованих прикордонники склали адміністративно-процесуальні документи за ст. 204-1 КУпАПНезаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України.

Новини України