Суддю Тандира, який збив на смерть нацгвардійця в Києві, залишили в СІЗО ще на два місяці

Святошинський райсуд Києва продовжив запобіжний захід судді Олексію Тандиру, якого підозрюють у причетності до смертельної ДТП, внаслідок якої загинув нацгвардієць. Він перебуватиме у СІЗО ще два місяці.

Про це повідомили в пресслужбі Київської міської прокуратури. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

“За клопотанням Київської міської прокуратури Святошинський районний суд міста Києва продовжив термін дії запобіжного заходу судді, який обвинувачується у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння. Ухвалою суду запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави продовжено на 2 місяці, до 12 квітня 2024 року включно”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у ніч проти 26 травня на блокпості в Києві автомобіль Lexus збив на смерть військовослужбовця Національної гвардії України. За кермом легкової машини у стані алкогольного сп’яніння перебував суддя Макарівського районного суду Олексій Тандир.

“Слузі Феміди” було оголошено про підозру за статтею, яка передбачає ув’язнення до десяти років, а його самого було відправлено під варту. Протягом слідчих дій Тандир відмовлявся здавати кров на виявлення рівня алкоголю.

Пізніше стало відомо, що він навіть навмисно зіпсував узяті у нього після смертельної ДТП біологічні зразки. Однак, як стверджувало джерело, попри те, що не вдалося визначити точний вміст алкоголю в крові, є результати інших експертиз.

Як повідомляв OBOZ.UA, за даними активістів, Тандир на посаді судді сам нібито допомагав уникнути відповідальності за “п’яне” керування.

Джерело

Новини України