41 добу тримав оборону без їжі та зв’язку: історія сапера-розвідника з Вінниччини

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Сапер-розвідник 71-ї бригади ДШВ Владислав Молодих. Facebook/Сергій Борзов

41 добу провів у заваленому підвалі на бойових позиціях сапер-розвідник 71-ї бригади ДШВ Владислав Молодих із пораненим побратимом Ігорем. Під обстрілами росіян, без зв’язку, їжі та води вони продовжували тримати оборону.

Про історію Владислава розповів начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

"Постійно штурмували, закидали гранатами, пускали дрони, РПГ. Прилітало просто все. Один спробував підійти до підвалу, поклав його, він упав прямо біля входу. Так він там і згорів від великої кількості гранат, якими нас закидали.

Нас оточили з усіх сторін, вони пробували пролізти і вдень, і вночі. Зайняли позиції над нами та закидали цеглою, балками, щоб ми не змогли вийти", — розповів Владислав.

Facebook/Сергій Борзов

Щоразу спроби ворожих штурмів були безуспішними. Захисника закликали здатися в полон.

Перші три доби Молодих не спав, залишаючись на сторожі біля входу. Однак побратим був поранений, і Владислав був сам на передовій.

Facebook/Сергій Борзов

Найважчими були останні тижні у підземеллі.

"Я чекав на своїх. Топив сніг, адже води не було. Холод теж докучав. Протягом останніх двох тижнів я зовсім не їв. Нічого не було. Потім прийшли наші та витягли мене. Дочекався…", — розповів вінничанин.

Як розповіли побратими, коли за Владиславом прийшли українські військові, то він був буде дуже виснажений, замучений, чорний від глини та окопних свічок.

"Владислав казав, що був готовий відстрілюватись до останнього патрона, але нізащо б не здався у полон росіянам", — розповів побратим Владислава на псевдо "Герич".

Перше, що попросив Владислав — води та цигарку. Також подзвонив матері, адже досить довго його вважали зниклим безвісти.

"Можна все пережити, якщо вірити та не здаватися", — зазначив Владислав.

Новини України