У одній із громад Полтавщини планують залучити гроші інвесторів для відбудови

За інформацією: Суспільне Полтава.

Ілюстративне фото: Getty Images

Щербанівська ТГ на Полтавщині хоче залучати гроші інвесторів для відбудови через електронну систему DREAM. Платформа призначена для реєстрації та завантаження проєктів відбудови постраждалих від війни громад. Нині навчають працівників.

Про це Суспільному розповіла начальниця гуманітарного відділу сільської ради Леся Осадча.

Реєструвати на платформі можна різні проєкти, навіть якщо вони не стосуються відбудови. Мова про ті, що вже реалізовуються, або лише плануються. Коли громада хоче отримати співфінансування, а не лише використовувати свої кошти, заявку реєструють на платформі.

"Якщо вона (громада – ред.) хоче залучити такі кошти, вона має оприлюднити там ці пропозиції, проєкти свої, і, якщо вона вже отримала. Це – платформа для звітування. На цій платформі громада звітується про використання коштів. Від початку – до повної реалізації цього проєкту", розповіла Леся Осадча.

Завдяки цій платформі потенційні інвестори знатимуть, які проєкти реалізовують в громадах, на якому етапі вони перебувають та з якого джерела фінансуються роботи. Подібний принцип у "Prozorro". Будь-хто може зайти й ознайомитися з етапом виконання робіт.

За словами Лесі Осадчої, у Щербанівській сільраді ще не подали жодного проєкту, зараз лише реєструють користувачів. Згодом планують завантажувати перші пропозиції.

Новини України