“Забили вікна й двері, напилися валеріанки й ночували тут”. У селі на Кіровоградщині усувають наслідки ракетної атаки

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Зруйнований будинок. Суспільне Кропивницький

Цей будинок з іншого ракурсу. Суспільне Кропивницький

Ще в 19 будинках зруйновані дахи, стіни, перекриття, вибиті двері, вікна. Є побиті машини й зламані паркани у дворах. За словами старости Галини, прізвище якої з міркувань безпеки не називаємо, приймають заявки від власників цих будинків.

"Учора всі структури працювали, акти всі поліція склала. Обов’язково будемо допомагати. Будемо збирати гроші. На вівторок прогнозують дощ, то зараз дахи в першу чергу будемо оббивати плівкою".

Ще один будинок зі значним пошкодженням. Суспільне Кропивницький

Побиті вікна. Суспільне Кропивницький

Поламаний паркан. Суспільне Кропивницький

У пошкоджених будинках передусім ремонтуватимуть дахи. Їх вісім, сказав голова громади Володимир Сокирко.

"Є державна програма. Звичайно, туди люди будуть подаватися. Але згідно з тим, як хто постраждав, будуть складені акти, і наша громада буде виділяти допомогу людям, щоб вони змогли відбудувати. Проведемо позачергову сесію. Це будемо робити в найкоротші строки. І надаватимемо людям грошову допомогу, де потрібно. Хто не в змозі, будемо допомагати нашими комунальними службами".

За інформацією старости, до кінця дня відновлять електропостачання у п’яти будинках і газопостачання у трьох. Тим часом місцеві жителі розбирають завали й наводять лад у будинках на подвір’ях. Серед них і той, який належить пораненому чоловіку. Добровольче формування громади очолює Сергій Богун.

Жителі села прийшли допомагати тим, чиї будинки пошкоджені. Суспільне Кропивницький

Жителі села прибирають на подвір’ях після ракетної атаки. Суспільне Кропивницький

Вивозять уламки. Суспільне Кропивницький

У будинку, який розташований напроти вирви, зруйновані дах, всі вікна та двері, розповіла господарка Станіслава Корнієнко. За її словами, ночували тут. Вікна й вхідні двері позабивали.

"Усі вікна, двері — чисто все перебите. Учора всі діти посходилися, онуки, в хаті й ногою не було де стати. Усе у склі, пилюці, то все виносили. Два ліжка нам приготували, то ми там з дідом і спали. Напилася валеріанки. Дах треба робити й вікна. Гараж увесь розбитий, і машина розбита. Тут приходили вчора, все записували".

Світлана Корнієнко біля свого будинку. Суспільне Кропивницький

Будинок Світлани Корнієнко зсередини. Суспільне Кропивницький

У будинку Оксани Іванченко пошкоджений дах. Потріскалися стеля, стіни. Веранда, сарай і баня зруйновані. Під час ракетної атаки вона була на роботі.

"Я працюю в дитсадку поряд. У нас був шок, тому що дітки почали кричати. Почали прибігати схвильовані батьки. Ми всі були на нервах, було дуже страшно. А тут ще подзвонив син і сказав, що вдома повилітали всі вікна. Я почала хвилюватися ще й за сина".

У будинку Асмік Казарян впала стеля.

"Двері, вікна, нічого нема. Головне, що діти не постраждали. Усе нормально".

У будинку Асмік Казарян упала стеля. Суспільне Кропивницький

Місцевий житель Іван Соломченко розповів, що звук вибуху був дуже гучним.

"Як бабахнуло! Чую, летить щось, думаю, літак. Ну, звук чую. Я вискочив, тільки хвостом повиляла над хатою прямо. Потом чую "бух". Аж повітря здригнулося. Сів на велосипед, сюди приїхав. Ну, вже тут не пускали. Поліція розслідування проводила".

Новини України