На лівобережжі Херсонської області переважають стрілецькі бої та атаки безпілотниками — Гуменюк

За інформацією: Суспільне Херсон.

Українські захисники на позиціях. Ілюстративне фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

На лівобережжі Херсонської області тривають переважно стрілецькі бої, також армія РФ використовує по позиціях Сил оборони безпілотники.

Про це в ефірі телемарафону "Суспільне. Спротив" повідомила керівниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

"Але навіть міжнародні експерти зауважили, що перевага в повітрі залишається за Силами оборони. Українська РЕБРадіоелектронна боротьба злагоджено працює та знищує російські безпілотники. Чого не скажеш про армію РФ, вони теж "працюють" потужно, але через відсутність злагодженості між підрозділами, глушать самі себе", — говорить Гуменюк.

За її словами, ситуація залишається напруженою, армія РФ продовжує штурмові дії, навіть в складних погодних умовах та використовують велику кількість FPV-дронів та безпілотники інших модифікацій. Вони скидають осколкові боєприпаси, зокрема на місця скупчення людей: бригади "швидкої" допомоги, поліцейські, рятувальники, які працюють на місцях розбору після обстрілів.

"Минулої доби російські військові намагались тричі атакувати позиції Сил оборони, але українські військові тримають оборону", — каже керівниця пресцентру Сил оборони.

Також Гуменюк сказала, що зменшення атак, ймовірно пов'язано з тим, щоб вивчити систему протидії Сил оборони.

Раніше Сили оборони півдня повідомили, що за добу 3 лютого 2024 року на лівобережжі Херсонщини Сили оборони знищили пункт управління безпілотниками, гармату, гранатомет армії РФ та ліквідували 54 російських військових.

Новини України