У Києві жінка за $6 тис. обіцяла ухилянту оформити його “волонтером” для виїзду за кордон

У Києві правоохоронці викрили жінку, яка, по даним слідства, обіцяла чоловіку організувати виїзд за кордон як волонтеру. Свої послуги зловмисниця оцінили в 6 тисяч доларів США

Про це повідомили в пресслужбі Київської обласної прокуратури. Підозрюваній загрожує до 9 років позбавлення волі.

“За матеріалами слідства, підозрювана пропонувала посприяти у фіктивному оформленні чоловіка як волонтера у благодійній організації, що отримує гуманітарну допомогу із закордону. Вона обіцяла домовитись про те, що благодійна організація подасть листа до обласної військової адміністрації з проханням погодити дозвіл на виїзд “волонтера” за межі України та посприяти у внесенні відомостей щодо нього у систему “Шлях”. Також вона надавала інструкції як потрібно буде поводитись та що говорити при перетині кордону”, – розповіли в пресслужбі.

За такою схемою жінка обіцяла переправити через державний кордон України 24-річного чоловіка, з яким раніше була знайома. Вартість свої послуг вона оцінила в 6000 доларів США. 

За фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України відкрито кримінальне провадження, а зловмисниці повідомили про підозру.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Києві судитимуть двох зловмисників, які, за даними слідства, вимагали гроші від благодійників за включення водіїв до системи “Шлях”. За свої “послуги” вони хотіли отримати 9500 євро.

Джерело

Новини України