У Києві понад 200 осіб влаштували “Бойчуківську толоку” біля пошкодженої будівлі академії на Печерську. Фото і відео

У Печерському районі Києва в суботу, 30 березня, більше двох сотень людей зібрались на “Бойчуківську толоку” для прибирання та підготовки до відновлення приміщень Академії декоративно-прикладного мистецтва. Будівля була пошкоджена внаслідок російського обстрілу.

Про це повідомив кореспондент OBOZ.UA. Долучитись до заходу мав можливість будь-хто.

Так, у суботу, 30 березня, небайдужі українці, серед яких студенти закладу та представники громадської організації “Добробат”, зібрались біля пошкодженої уламком російської ракети будівлі Академія декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука.

Метою заходу стало прибирання та підготовка приміщень навчального закладу для подальшого ремонту та відбудови.

Участь у “Бойчуківській толоці” взяло понад 200 людей. Вони прибирають територію навколо, виносять бите скло та цеглу.

Нагадаємо, країна-терорист РФ в понеділок, 25 березня, атакувала Київ балістичними ракетами. Силами ППО ворожі об’єкти були знищені, проте, на жаль, уламки російського боєприпасу влучили в спортзал Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука. Цей навчальний заклад втілює культурні, мистецькі та духовні цінності України.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Дарницькому районі Києва в понеділок, 25 березня, уламок збитої російської ракети влучив у приватний будинок. Подія сталась у мікрорайоні Осокорки.

Джерело

Новини України