Як у Харкові та області вимикатимуть світло у перший тиждень квітня (графік)

Опублікований графік із 1 по 7 квітня.

У Харкові та області триватимуть погодинні відключення електроенергії.

Графік відключення електроенергії на Харківщині впровадили після масованого ракетного удару по енергетичній інфраструктурі, який росіяни здійснили 22 березня. Діючий графік буде актуальним до 31 березня, новий впровадять з 1 до 7 квітня. Відповідний графік опублікували в офіційному Telegram-каналі “Харківобленерго”.

Графік поширюється на жителів Харкова, Харківського району (зокрема, Люботин, Дергачі, Мала Данилівка, Солоницівка), Богодухівського, Ізюмського (Балаклія), Чугуївського (Чугуїв, Зміїв) районів. У новому графіку — шість черг, у кожній світло вимикатимуть на чотири години.

  • перша черга: з 6:00 до 10:00,
  • друга черга: з 9:00 до 13:00,
  • третя черга: з 12:00 до 16:00,
  • четверта черга: з 15:00 до 19:00,
  • п’ята черга: з 18:00 до 22:00,
  • шоста черга: з 21:00 до 1:00.

Знайти графік можна за посиланням тут.

Через нестачу генерації електроенергії відключати світло можуть з відхиленнями від графіку.

“Шановні споживачі! Просимо вас з розумінням поставитися до відключень не за графіком, а також тих незручностей, які у зв’язку з цим можуть виникати. Ми мусимо вводити обмеження задля збереження балансу в енергосистемі регіону та країни в цілому”, — звернулися у “Харківобленерго”.

Як писав UA-NEWS.in.ua, наразі у Харкові діють корегуючі графіки відключення електропостачання. Але в них бувають збої через недостатню генерацію електроенергії. Харківську область зараз живлять інші області.

Джерело

Новини України