Українці зможуть через «Дію» подати заяву про пошкоджене житло

Вже з квітня місяця можна буде подати заяву через «Дію» про знищене або пошкоджене житло внаслідок російської агресії

Змінити розмір

Українці зможуть через «Дію» подати заяву про пошкоджене житло

Українці вже з квітня через Дію зможуть подати заяву про пошкоджені або знищені квартири, будинки, дачі тощо, якщо є Акт про обстеження від місцевої влади. Потім буде можливість подати заяви в Реєстр, якщо не звертались до місцевої влади.

Про це на своїй сторінці повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Підписав угоду з виконавчим директором міжнародного Реєстру збитків, завданих агресією рф проти України, Маркіяном Ключковським. Дія стає важливою частиною передачі і відображення масштабів збитків від російської агресії.

Це перший кейс міжнародного обміну даними, для якого використовуватимуть Дію. Крім того, пізніше можна буде подавати через Дію заяви про вимушене переміщення, шкоду життю, здоровʼю, тортури та сексуальне насильство. Згодом можна буде подати заяву про шкоду інфраструктурі, а бізнесу — звернутись із заявами про відшкодування збитків.

Міністерство юстиції працює над досить складним і тривалим процесом репарацій, а Дія допомагає зробити процес подання заяв до реєстру простим, доступним і безпечним.

Україна з міжнародними партнерами працює над створенням механізму, який конвертує інформацію з Реєстру в рішення про виплати компенсації Україні і тим, хто постраждав від війни.

Сервіс у Дії та вимоги до розроблення міжнародного Реєстру реалізовано у співпраці з Міністерством цифрової трансформації та Міністерство юстиції України за підтримки проєкту USAID / UK aid TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах», – зазначив міністр у своєму повідомленні.

Українці зможуть через «Дію» подати заяву про пошкоджене житло

Вінниця.info фото на головній ілюстративне, в тексті зі сторінки Михайла Федорова

Джерело

Новини України